Webinar: Hur kan företag behålla internationella talanger och hjälpa dem nå sin fulla potential?

Hur kan företag behålla internationella talanger och hjälpa dem nå sin fulla potential?
Vikten av interkulturell kompetens, språkträning och inkludering på arbetsplatsen och i det svenska samhället

This webinar is only for Swedish speaking professionals.

I dagens globaliserade värld har många företag ett stort behov av att rekrytera internationell talang för att säkerställa att de har rätt kompetens i organisationen. Därför behöver företagen investera i dessa nya medarbetare för att få dem att trivas och att stanna även på lång sikt. Att flytta till ett annat land är dock svårt – man måste lämna nära och kära för att möta en helt ny kultur, ofta utan någon vidare kunskap om dess språk eller värderingar. Utan rätt stöd kan detta få stora konsekvenser för individens välmående.

Oftast tar de internationella medarbetarna med sin familj till det nya landet. För medföljande partners kan det innebära en stor press – de behöver orientera sig i sin nya omgivning och samtidigt hitta en ny roll i det nya landet (då de oftast har sagt upp sig från sina jobb i hemlandet.) Detta kan medföra en stor osäkerhet och kan leda till man ifrågasätter sitt beslut. Om man lägger till att många hamnar i kulturchock är det inte konstigt att många familjer känner av både frustration och ensamhet, vilket kan resultera i ett beslut att flytt tillbaka hem, och företagens investering går förlorad. 

Hur kan organisationer arbeta förebyggande för att undvika dessa konsekvenser? Hur kan vi ge våra internationella talanger den bästa möjliga starten i det nya landet? Och hur kan vi få dem att trivas och utveckla sin fulla potential i sin nya miljö?

I denna workshop pratar vi om vikten av effektiv onboarding med fokus på inkludering på arbetsplatsen och i samhället, interkulturell kompetensutveckling och språkträning. Är ni nyfikna hur detta kan funka i praktiken? Då kan ni vara med på BBi Communications gratis webinar. Vi kommer att ge er praktiska tips och guidar er hur ni kan utveckla strategier för att stötta era internationella talanger och deras familjer.

Praktisk information
Datum: tisdag 18 april
Tid: 14:00-15:00
Via: Zoom
Språk: Svenska
Kostnad: gratis